Luvion Ultra Pro review

De Luvion Eco Fast flessenwarmer is één van de meest verkochte flessenwarmers via onze website. Toch is dit niet de enige flessenwarmer die Luvion verkoopt, want ze bieden ook een handige flessenwarmer voor onderweg aan. Als je een dagje op pad gaat of juist op vakantie, dan is het handig om een flessenwarmer mee te nemen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je kindje een flesje krijgt op de juiste temperatuur. Deze flessenwarmer is daar perfect geschikt voor, want met een afmeting van 12 bij 8cm past deze makkelijk in je tas. De Luvion Ultra Pro verwarmt een flesje tussen de 3 en 5 minuten, dankzij de snel verwarm functie. Veel ouders gebruiken deze flessenwarmer ook voor de nachtvoeding, omdat je dan niet naar naar de keuken hoeft om het flesje op te warmen.

 

Alle voordelen van de Luvion Ultra Pro op een rijtje

  1. Snel een fles in 3 tot 5 minuten opwarmen

De melk in de Luvion Ultra Pro wordt opgewarmd in het flesje zelf, je hoeft dus geen water in de flessenwarmer te gieten waarmee je de melk verwarmd. Je draait het flesje op de flessenwarmer, waardoor een ingebouwd verwarmingspaneeltje de melk opwarmt in ongeveer 3 tot 5 minuten. De duur van opwarmen is afhankelijk van de hoeveelheid melk, maar ook de temperatuur die je instelt. Zo kan je de melk opwarmen met 4 verschillende temperaturen, namelijk 37C°, 40C°, 45C° of 50C°. Het grote voordeel is dat de melk na het opwarmen ook nog eens warm blijft, tot dat je het flesje van de flessenwarmer af draait.

  1. Draadloos te gebruiken, dus extra handig voor onderweg

He hebt verschillende soorten flessenwarmers die je bijvoorbeeld aan kunt sluiten op de 12V aansluiting van je auto. De Luvion Ultra Pro kan je daarentegen draadloos gebruiken, omdat de flessenwarmer over een accu beschikt. De accu laadt je eenvoudig op via een stekker met USB aansluiting. De meeste ouders kiezen dan ook voor deze flessenwarmer om bijvoorbeeld onderweg te gebruiken. Toch zijn er ook een flink aantal ouders die voor deze flessenwarmer kiezen voor het nachtflesje.

  1. Elk soort flesje (Difrax, Dr. Brown, Medela, Avent, Nuby) verwarmen in flessenwarmer van Luvion

De Luvion Ultra Pro werkt net even anders dan bijvoorbeeld de flessenwarmer van Alecto, waar je normaal gesproken het flesje in de flessenwarmer zet en je met stoom en water de melk opwarmt. Met de Luvion Ultra flessenwarmer, draai je het flesje op de flessenwarmer, waardoor de melk direct wordt opgewarmd dankzij een verwarmingspaneel in de flessenwarmer. Het grote voordeel hiervan is dat je geen water nodig hebt voor het opwarmen en dus ideaal als je op pad bent. Ook kan je dankzij de verschillende opzet ringen meerdere soorten flesjes gebruiken zoals Difrax, Dr. Brown en Avent flesjes.

Zo werkt de Luvion Ultra Pro flessenwarmer

Deze flessenwarmer werkt net even anders, dan je misschien gewend bent. Je draait hier namelijk het flesje op de flessenwarmer en gebruikt hiervoor de bijgeleverde opzet ringen. De melk wordt dus direct verwarmd en niet door hete stoom. Qua instellingen is de flessenwarmer gemakkelijk te gebruiken, je zet de flessenwarmer aan, kiest voor de juiste temperatuur en start daarna de flessenwarmer. De flessenwarmer geeft zelf aan wanneer de melk op de juiste temperatuur is.

Dit is het verschil tussen de Luvion Eco Fast en Luvion Ultra Pro flessenwarmer

Bij Luvion heb je de keuze uit twee verschillende soorten flessenwarmers, dus wellicht dat je twijfelt of in ieder geval afvraagt wat het verschil nou precies is. Hieronder hebben we in ieder geval de grootste verschillen onder elkaar gezet, zodat je een goede keuze kunt maken:

Prijs: het allereerste grote verschil is de prijs. De Ultra Pro variant is is zo’n 30 euro duurder. Dit komt onder andere door het verwarmingspaneel en de accu die er in de flessenwarmer verwerkt zit.

Draadloos: De Ultro Pro is volledig draadloos, waar de Luvion Eco Fast altijd met een stekker gebruikt dient te worden. De Ultra Pro is dus een stuk makkelijk om onderweg of zelfs voor de nachtvoeding te gebruiken.

Verwarmingsnelheid: Beide flessenwarmers verwarmen behoorlijk snel! Toch is de Luvion Eco Fast een aantal minuutjes sneller. Als je deze korte extra tijd niks uit maakt, is het natuurlijk een minder belangrijk punt om op te beslissen. De snellere verwarming komt vooral omdat er stoom wordt gebruikt, wat het flesje een flinke warmte boost geeft.

Afmeting: De Ultra Pro is een stuk kleiner, met een afmeting van 12 bij 8 cm. Ideaal om dus mee te nemen in de luiertas bijvoorbeeld. De Luvion Eco Fast neem je niet zo makkelijk mee, want die heeft een afmeting van 27 x 18 cm. De laatste variant is dan ook vooral handig om thuis te gebruiken.

De belangrijkste feiten van flessenwarmer Luvion onder elkaar:

Snel een flesje verwarmen in 3-5 minuten
Geschikt voor alle soorten babyflesjes dankzij de bijgeleverde opzet ringen
Draadloos en op te laden met een USB aansluiting
Afmeting: van 12 x 8 cm en dus ideaal om mee te nemen op reis

1 gedachte over “Luvion Ultra Pro review”

Reacties zijn gesloten.