Baby Brezza review

De Baby Brezza is misschien wel de Ferrari onder de flessenwarmers, want met dit apparaat maak je binnen enkele seconden een flesje met de juiste verhoudingen klaar. Het wordt dan ook niet voor niets vergeleken met een Nespresso koffiezetapparaat, door het gemak dat het biedt. In deze Baby Brezza review kijken we dan ook eens goed naar dit apparaat en zoeken uit of het flinke prijskaartje het ook waard is.

De meeste ouders die dit apparaat kopen, doen dat om het gemak. Je maakt letterlijk binnen een handomdraai een warm flesje met de juiste afmetingen klaar. Het apparaat verwarmd het flesje ook direct op de gewenste temperatuur. Het grote voordeel is dat je niet meer met schepjes, flesjes, warm water en magnetrons in de weer hoeft, want het apparaat zorgt voor alles. We gaan verder in deze review nog wat dieper in op de voor en de nadelen van dit apparaat.

De Baby Brezza is eigenlijk vrij simpel in gebruik als je eenmaal weet welke instellingen je nodig hebt. We komen hier later nog even op terug, want dit is afhankelijk van het merk en soort melkpoeder dat je gebruikt.

Simpel gezegd hoef je maar 3 dingen in te stellen, als je de Baby Brezza wilt gaan gebruiken, namelijk de setting (melkpoeder), hoeveel ML flesje je wenst te maken en de temperatuur. He kan hierbij kiezen uit 3 verschillende opties, namelijk lichaamstemperatuur, iets warmer dan lichaamstemperatuur en kamertemperatuur. Daarna druk je op start en mengt de BabyBrezza automatisch de juiste verhouding poeder met het water en warmt direct op.

baby brezza hoe werkt het afbeelding

Net zoals met elk apparaat zijn er natuurlijk voordelen, maar ook nadelen te vinden. Dit heb ik zo goed mogelijk geprobeerd onder elkaar te zetten, zodat je de voordelen zelf kan afwegen tegenover de nadelen. Het is daarnaast natuurlijk ook slim om altijd nog wat reviews online te lezen bij bijvoorbeeld Bol.com, zodat je een goed beeld krijgt wat andere ouders er nou van vinden.

Voordelen:

  1. Lekker snel: Binnen seconden is het flesje klaar, kies de hoeveelheid ml en druk op start. Net als een koffiezetapparaat.
  2. Meerdere flesjes maken: Reservoir heeft ruimte voor meer dan 15 flesjes melk – afhankelijk van hoeveel poeder je er in doet.
  3. Juiste temperatuur: Water is altijd de juiste temperatuur
  4. Juiste hoeveelheid poeder: Melkpoeder is altijd goed afgewogen, het apparaat mengt het automatisch met de hoeveelheid water.
  5. Goed gemengd: Geen klontjes of luchtbellen, wat in ieder geval krampjes voorkomt.

Nadelen

  1. De prijs: Er zit een flink prijskaartje aan deze luxe flessenwarmer. Zeker tegenover de eenvoudige flessenwarmers die rond de 50 euro kosten.
  2. Schoonmaken: Het trechtertje waar de melk uit komt moet je na elke 4 flesjes schoonmaken. Nu is dit niet een heel groot nadeel, maar wel het benoemen waard. Je klikt dit los en spoelt het dan onder de kraan af. Het hele apparaat moet je eens per maand uitgebreid schoon maken.
  3. Geen flesje van 30ml: Je kan alleen flesjes vanaf 60ml maken. Ook kan je daarna flesjes maken met stappen van 30ml. Je kan dus geen flesje maken van bijvoorbeeld 80ml.

Volgens Baby Brezza zelf is 99% van de melkpoeders te gebruiken in dit apparaat. Natuurlijk zijn we zelf ook op onderzoek gegaan, om uit te zoeken of dit met melkpoeders in Nederland ook wel zo is. We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat de melkpoeders van Nutricia, Nutrilon, Hero, Kruidvat en Etos ervoor geschikt zijn. Mocht je toch net een ander melkpoeder gebruiken, dan kan je altijd via onderstaande website dubbel checken.

Online is er soms nog wel eens wat te lezen over dat dit apparaat niet de juiste hoeveelheden af geeft. We hebben dan ook nog een test gedaan om te kijken of de afgewogen hoeveelheden melk wel overeenkomen met wat de Baby Brezza geeft en dat klopt. Het verschilt nauwelijks, dus we kunnen wel zeggen dat de Baby Brezza behoorlijk nauwkeurig is. Baby Brezza raadt zelf ook aan om online op hun website de melk formule te selecteren, waarmee de juiste instellingen op het apparaat wordt doorgegeven. Het zou dus best goed kunnen dat ouders hier niet naar hebben gekeken en dat daardoor de verhouding verkeerd is.

Check hier welke instellingen jij nodig hebt

Ter voorbeeld hebben wij zelf Kruidvat (1) melkpoeder gebruikt en daarmee krijg je dus de juiste afstelling. Ook hebben we nog even getest wat de melk van Nutrilon Dreumesmelk online laat zien, zodat we ook meteen het verschil kunnen zien in instellingen. Je kan hieronder dan ook het verschil zien wat het online tooltje adviseert. De setting geeft de poederverhouding weer waarmee het apparaat aan de slag gaat.

baby brezza melkpoeder verhouding

We kunnen hier eigenlijk vrij kort over zijn, want elk flesje is geschikt voor de Baby Brezza. Je kan bij de hoeveelheid ML kiezen voor 9 hoeveelheden. Dit zijn: 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 en 300ml. Een 30ml flesje is helaas niet mogelijk. Omdat je verder het flesje niet ergens in hoeft te zetten, of op hoeft te schroeven, is elke fles soort geschikt. Dus of je nou gebruikt maakt van Difrax, Dr. Brown of een Avent flesje, ze passen er allemaal onder. Houdt natuurlijk wel rekening met de hoeveelheid ml die in een flesje past.

Dat is een antwoord die alleen jij kan geven. Het ligt er helemaal aan of je het prijskaartje in lijn vind met het gemak wat het geeft. De reviews online zijn zeer positief en dat komt dus vooral omdat ouders het een enorm gemak vinden. Uiteraard kan je ook kiezen voor een simpele flessenwarmer zoals de Alecto flessenwarmers. Toch blijf je daarmee in de weer met afmeten, water, verwarmen en noem maar op. Mocht je toch nog wat meer onderzoek willen doen, is het ook slim om de gebruiksaanwijzing online te bekijken, dan weet je in ieder geval wat beter wat je koop. Bij de aankoop krijg je alles w