Dr Brown flessenwarmer review

Het merk Dr. Brown ken je vast en zeker van de typische babyflesjes, maar er bestaat ook een Dr Brown flessenwarmer. Online zijn de reviews niet erg positief over de Dr. Brown flessenwarmer, dus hoog tijd om zelfs eens te kijken naar deze flessenwarmer. Lees hieronder direct onze Dr Brown flessenwarmer review. 

Wat zijn de voordelen van de Dr Brown flessenwarmer?

Op het eerste gezicht, zijn wij vrij positief over de Dr. Brown flessenwarmer. De flessenwarmer ziet er mooi uit en heeft een aantal handige opties. De kap kan je dicht doen, waardoor de warmte goed in de flessenwarmer aanwezig blijft. Ook heeft de flessenwarmer handige extra’s, zoals het zelf instellen van de hoeveelheid melk en de functie om flesjes te steriliseren.  

 1. De Dr Brown flessenwarmer verwarmt een flesje in 3 tot 5 minuten.

Ook deze flessenwarmer is vrij snel. De flessenwarmer van Dr Brown warmt een flesje namelijk op rond de 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid melk. Uiteindelijk is dat waar je een flessenwarmer voor koopt en ook deze doet wat hij hoort te doen!

 1. De flesverwarmer van Dr Brown biedt veel instellingen.

Voor sommige ouders is dit een voordeel en voor andere een nadeel. De Dr. Brown flessenwarmer kan namelijk vrij gedetailleerd ingesteld worden. Dat betekent dat je specifiek in dient te stellen hoeveel melk het flesje bevat en hoe lang je de melk op wilt warmen. Sommige ouders vinden het makkelijker om te kiezen tussen 3 standaard standen, in plaats van alles elke keer tot detail in te stellen. Het voordeel van het gedetailleerd instellen, is dat je vrijwel altijd melk op de juiste temperatuur hebt. Bij standaardinstellingen, moet je vaak opletten dat de melk niet te heet wordt.  

 1. Ook flesjes en speentjes steriliseren.

Naast opwarmen, kan je met deze flessenwarmer ook flesjes en speentjes steriliseren. De flessenwarmer heeft hiervoor een speciaal programma waardoor in 6 minuten alle bacteriën in of op flesjes en speentjes worden gedood. 

Wat zijn de nadelen van de Dr Brown flessenwarmer?

Zoals we in de introductie al opmerkte, zijn de online reviews nogal wisselvallig. Sommige ouders zijn er erg tevreden mee, maar anderen zijn total niet over deze flessenwarmer te spreken. Maar wat zijn dan precies de nadelen van deze flessenwarmer?

 1. De opening van het waterreservoir is erg klein

Hier komt meteen het eerste nadeel bij kijken en dat is dat de opening van het reservoir erg klein is. Je moet dus rustig en zorgvuldig het water erin gieten, anders eindigt al het water er naast. Wat daarna ook erg onhandig is, is dat je het reservoir op zijn kop erin moet plaatsen. Zo loop je dus de kans dat er weer water uit het reservoir loopt. Hier is niet goed over nagedacht door Dr. Brown.

 1. Snel stuk door kans op doorlekken van water in het apparaat

Het elektrische deel van de flessenwarmer wordt blijkbaar niet goed afgesloten. We hebben namelijk van meerdere ouders vernomen, dat er water doorheen lekt. Dit tast het elektrische verwarmingselement aan, waardoor de flessenwarmer stuk kan gaan. Ook schijnt het zo te zijn, dat je eigenlijk gedestilleerd water dient te gebruiken. Gewoon kraanwater kan de flessenwarmer namelijk aantasten. 

 1. De flessenwarmer van Brown verwarmd steeds minder snel

Waar je in het begin een flesje verwarmd in slechts 3 tot 5 minuten, kan dat na een tijdje steeds langer duren. We vermoeden dat dit komt door het hierboven genoemde punt 2, doordat er langzaam water in het mechanisme druppelt, wordt de flessenwarmer minder effectief en kan uiteindelijk zelfs volledig stuk gaan. 

Hoe werkt de Dr Brown flessenwarmer precies?

De Dr. Brown flessenwarmer werkt iets anders dan je wellicht gewend bent. Je giet namelijk niet het water rechtstreeks in de flessenwarmer, maar vult het kleine waterreservoir aan de achterzijde van de flessenwarmer. Je kan de volgende stappen doorlopen om de Dr Brown flessenwarmer te gebruiken:

 1. Vul het waterreservoir aan de achterkant van de flessenwarmer. 
 2. Plaats het flesje in de flessenwarmer.
 3. Doe de kap dicht.
 4. Stel de temperatuur in, dit is afhankelijk van de melk. Komt de melk uit de koelkast, heeft de flessenwarmer wat langer de tijd nodig. Dit doe je door de knop in te drukken met de temperatuurmeter. 
 5. Stel de hoeveelheid melk in het flesje in door het pijltje omhoog of omlaag te drukken. 
 6. Druk op start om de flessenwarmer te starten. 

Dr Brown flessenwarmer of toch een ander merk kopen?

In dit geval wegen de voordelen niet op tegen de nadelen. De Dr. Brown flessenwarmer biedt weinig extra’s tegenover bijvoorbeeld de Luvion of Alecto flessenwarmer, maar heeft wel een flink aantal nadelen. Om die reden, raden wij ook aan om te kiezen voor Luvion of Alecto. Bekijk de beste flessenwarmers nu snel in ons handige overzicht. Ben je daarentegen nog steeds geïnteresseerd in de Dokter Brown flessenwarmer? Check dan hieronder alle specificaties. 

Alle specificaties van de flessenwarmer van Dr Brown op een rij:

Fles verwarmen in 3 tot 5 minuten.
Geschikt voor Dr. Brown fles evenals veel andere flesjes.
Flessenwarmer kan ook steriliseren
Afmeting: ‎25 x 15 x 20 cm