Luvion flessenwarmer review

Wellicht ken je het merk “Luvion” van de babyfoons met camera, maar ook de Luvion flessenwarmer is een veel verkocht product van dit merk. Door de snelle opwarmfunctie en handige extra’s staat deze flessenwarmer dan ook in onze top 3 als beste flessenwarmer. In deze review kijken we naar de Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer. Heb je liever een flessenwarmer voor onderweg, bekijk dan ook eens de Luvion Ultra Pro.

 

Alle voordelen van de Luvion flessenwarmer op een rijtje

Een flessenwarmer is geen noodzakelijk product, maar maakt het leven van ouders wel makkelijker. Zo hoef je bijvoorbeeld s nachts niet meer naar beneden om een flesje op te warmen, maar doe je dat eenvoudig in de flessenwarmer op het nachtkastje. Het grootste voordeel van de Luvion flessenwarmer, is dat je de melk al opwarmt in slechts 2 tot 3 minuten. Ook kan je met deze flessenwarmer flesjes en speentjes steriliseren, zodat alles goed schoon en hygiënisch blijft.  

  1. Snel een fles in 2 tot 3 minuten opwarmen met de Luvion flessenwarmer

Een flessenwarmer koop je voornamelijk omdat het snel en gemakkelijk is. Met de Luvion flessenwarmer warm je een flesje op in slechts 2 tot 3 minuten. Deze flessenwarmer is enkel in te stellen op hele minuten, waardoor flesjes met een kleinere inhoud soms al goed zijn na 2,5 minuut verwarmen. Kijk dus goed wat het beste werkt met het type flesje en de hoeveelheid melk. De flessenwarmer komt met een handige flessenmand, zodat je de fles niet direct hoeft vast te pakken. Door het verwarmen kan de fles soms heet zijn, waardoor de uitneembare flessenmand een goede uitkomst biedt. 

  1. Speentjes en flesjes steriliseren in de Luvion flessenwarmer

Een flesje uitkoken en steriliseren gaat bacteriën en nare geurtjes tegen. Een flessenwarmer met steriliseer functie is daarom extra handig. Zo hoef je niet meer het flesje uit te koken in een pannetje water, maar doe je dat gemakkelijk in de flessenwarmer. De Luvion flessenwarmer steriliseert baby flesjes en speentjes in ongeveer 8 minuten. We raden aan om de 2-3 dagen de flesjes even te steriliseren, zodat alles fris en hygiënisch blijft. 

  1. Elk soort flesje (Difrax, Dr. Brown, Medela, Avent, Nuby) verwarmen in flessenwarmer van Luvion

Je kan in de Luvion Eco Fast Deluxe zowel moedermelk als kunstvoeding opwarmen en de meeste soorten flesjes zijn geschikt. Zo past de Difrax, Dr. Brown. Avent, Nuby en Medela fles in deze flessenwarmer. Dit kan met sommige flessenwarmer nog wel eens een uitdaging zijn en is niet altijd duidelijk aangegeven. Het is dus goed om alvast vooraf te weten, dat de meeste flesjes geschikt zijn voor de flessenwarmer van Luvion.  

Ondanks dat de Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer goed werkt, zijn er toch ook wat minpuntjes te vinden. Zo maakt de flessenwarmer bijvoorbeeld een vrij luid piep geluid als de fles warm is. Dit is vooral s nachts niet handig. Ook is het bijgeleverde maatbekertje wat aan de kleine kant. Als je bijvoorbeeld bij een grotere fles 50ml water in de flessenwarmer wil gieten, zal je het maatbekertje 2x moeten vullen. We raden dus ook aan een eigen maatbekertje te gebruiken. 

Hoe werkt de Luvion flessenwarmer

De flessenwarmer van Luvion werkt door water in de flessenwarmer te gieten waarna de bodemplaat het water langzaam opwarmt. Hierdoor wordt de melk ook geleidelijk opgewarmd, dankzij het verwarmde water. Door deze indirecte verwarming van de melk, blijven de voedingsstoffen aanwezig in de melk. De meest gebruikte optie is het ‘snel verwarmen’. De bediening van de Luvion is eenvoudig door de knopjes en het LCD display. Het snel verwarmen doe je als volgt. 

  1. Plaats hiervoor de fles in de flessenmand. De fles zet je zonder dop in de flessenwarmer.
  2. Vul de flessenwarmer met 35 – 50ml water, afhankelijk van de hoeveelheid melk. Voor flesje van 90ml gebruik je 35ml water en voor een flesje van 300ml gebruik je 50ml water.  
  3. Druk naar het programma knopje (tweede knop van links). Druk daarna op de knop voor snel verwarmen (het icoontje hiervan lijkt op een wolk stoom). 
  4. Standaard staat de timer op 3 minuten. Als je een grotere fles opwarmt, kan je de tijd verlengen met de plus of de min knop. De flessenwarmer zal vanzelf na enkele seconden starten met verwarmen.
  5. Als het flesje warm is, zullen er twee reeksen van piepjes klinken. 

Luvion of Alecto? Welke flessenwarmer is beter? 

Als je een flessenwarmer gaat vergelijken, zal je al snel tegen de Luvion of Alecto flessenwarmer aanlopen. Beide flessenwarmers verwarmen melk snel op, hebben een steriliseer optie en zijn aantrekkelijk geprijsd. De keuze komt dan ook aan op de details. Beide flessenwarmers staan dan ook als beste flessenwarmer in ons overzicht. 

De belangrijkste feiten van flessenwarmer Luvion onder elkaar:

Snel een flesje verwarmen in 2-3 minuten
Geschikt voor alle soorten babyflesjes.
Stroomnet aansluiting op 220-240V 
Afmeting: 26 x 14 x 14 cm

De meest voorkomende vragen over de Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer

luvion flessenwarmer totaal

Welke flesjes passen in de Luvion flessenwarmer

De meeste babyflesjes passen in de Luvion flessenwarmer, zoals Difrax, Medela, Dr. Brown, Philips Avent en Nuby.

Wat is de afmeting van de Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer

De afmeting van de Luvion flessenwarmer is 17 x 14 x 15 cm.

1 gedachte over “Luvion flessenwarmer review”

Reacties zijn gesloten.