Waarom flessenwarmer kopen

Waarom flessenwarmer kopen? Een flessenwarmer staat vaak niet op de welbekende baby lijsten van producten die je nodig hebt. De voornaamste reden dat de flessenwarmer niet op deze lijst staat, is omdat een flessenwarmer een extra stukje gemak brengt. Heb je dus wel een flessenwarmer nodig of toch niet?

Flessenwarmer nodig of toch niet?

Ook zonder flessenwarmer kun je prima je kindje een flesje geven en het is dus geen absolute noodzaak. Zo kan je de magnetron, een pannetje water of zelfs een lopende kraan met warm water gebruiken om een flesje te verwarmen. Je hebt een flessenwarmer dan ook niet perse nodig. Wel is het zo dat een flessenwarmer een stukje gemak met zich mee brengt. Ouders vinden een flessenwarmer dan ook vooral handig tijdens de nachtvoedingen of bijvoorbeeld als ze onderweg zijn. Bij nachtvoedingen hoef je niet meer naar de keuken om een flesje op te warmen, maar doe je dat eenvoudig in de flessenwarmer die je neerzet op je nachtkastje, in de badkamer of zelfs op de commode. Ook zijn er speciale flessenwarmers voor onderweg, die je kan aansluiten op een 12V aansluiting, zodat je altijd een warm flesje melk bij de hand hebt.

Waarom flessenwarmer kopen – om deze 3 redenen

Een flessenwarmer brengt een aantal voordelen met zich mee die we hieronder beschrijven. 

  1. Melk snel verwarmd in 2 tot 3 minuten

Als je een goede flessenwarmer koopt, verwarmd deze de melk in slechts 2 tot 3 minuten. Ook kun je ervoor kiezen om een flesje langzamer op te laten warmen, zodat je bijvoorbeeld eerst het slaapritueel doorloopt en daarna een perfect verwarmd flesje hebt. 

  1. Melk altijd op de juiste temperatuur

Een groot voordeel van flessenwarmer is de consistentie. Melk wordt namelijk altijd naar dezelfde temperatuur verwarmd. Dit is fijn voor je kleintje, want zo is melk altijd op de gewenste drinktemperatuur. Flessenwarmers beschikken daarnaast ook vaak over een handige warmhoudfunctie, zodat de melk op de juiste temperatuur warm wordt gehouden als de flessenwarmer klaar is. Mocht je bijvoorbeeld nog niet klaar zijn met het verschonen, dan koelt de melk niet direct af. Deze functie wordt na een uur automatisch uitgeschakeld. 

  1. Nooit meer s nachts naar beneden om een flesje op te warmen

Nachtvoedingen zijn altijd een uitdaging. Je wil namelijk zo min mogelijk handelingen hebben, zodat je daarna zelf ook weer verder kunt slapen. Een flessenwarmer is daarvoor ideaal. Je hoeft niet meer in de kou naar de keuken te lopen om een flesje in een pannetje of in de magnetron op te warmen. Je zet de fles in de flessenwarmer en binnen 3 minuten heb je een perfect verwarmd flesje. Het gemak tijdens nachtvoedingen is toch wel een van de voornaamste redenen, waarom ouders een flessenwarmer kopen. 

Hoe kies je de juiste flessenwarmer?

Als je een flessenwarmer gaat kopen, is het goed om rekening te houden met een aantal punten. Voor de beste flessenwarmer, ga je eenvoudig naar ons overzicht met de 5 beste flessenwarmers van het moment. De volgende punten kan je het beste in overweging nemen, als je een flessenwarmer gaat aaschafen:

  1. Hoe snel warmt de flessenwarmer op? Sommige flessenwarmers zijn extreem snel en warmen flesjes op in slechts 2 tot 3 minuten. Andere flessenwarmers daarentegen zijn een stuk langzamer en hebben soms wel meer dan 10 minuten nodig om een flesje op te verwarmen. Kijk dus goed naar de opwarmtijd, want een flessenwarmer koop je ook om de snelheid. 
  2. Welke extra functies heeft de flessenwarmer? Sommige flessenwarmers hebben naast de opwarmfunctie nog meer extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een flessenwarmer met warmhoudfunctie en zelfs sterilisatie functie. Het grote voordeel is dat een flessenwarmer met deze extra’s vaak niet meer dan 20 of 30 euro extra kost. Een klein verschil in prijs, maar een groot verschil in functionaliteit. 

Waarom flessenwarmer kopen is dus een vraag die alleen jij kan beantwoorden. Het brengt een stuk comfort met zich mee en is een kleine investering tegenover het gemak.

De beste flessenwarmer is de Alecto BW 700

Op basis van ons onderzoek is de Alecto BW 700 momenteel de beste flessenwarmer. Lees hier dan ook onze handige Alecto flessenwarmer review voor alle details.

alecto bw 700 flessenwarmer

Alecto BW 700 flessenwarmer online kopen

Bestel nu snel de Alecto flessenwarmer en je hebt hem morgen al in huis.