Beste flessenwarmer top 4

Een flessenwarmer is een handige extra om te hebben. Je vindt de flessenwarmer dan ook vaak niet terug in de baby uitzet, maar veel ouders zijn maar al te blij met hun flessenwarmer. Flessenwarmers bieden een stukje gemak en dat is vooral tijdens de nachtvoeding erg prettig. In onderstand overzicht is de beste flessenwarmer te vinden in een handige top 4. De top 4 is dan ook samengesteld op basis van ons eigen gebruiksonderzoek, online reviews en een analyse van de best verkochte flessenwarmers. Ben je op zoek naar een flessenwarmer voor onderweg? Bekijk dan onze handige overzicht.

De beste flessenwarmers van het moment

luvion flessenwarmer losstaand
Beste keuze flessenwarmer

Beste prijs bij

bol.com (€44,95)

Voordelen van de Luvion Eco Fast flessenwarmer

+ Snelle flessenwarmer, verwarmd in 2-4 minuten.
+ Warmhoudfunctie.
+ Flesjes en speentjes steriliseren
+ Geschikt voor Dr. Brown, Difrax, Medela, Avent en meer.

Nadelen van de Alecto flessenwarmer

– Luid piepend geluid na opwarmen (voor nachtvoeding onhandig

In de race om de beste flessenwarmer is de Alecto flessenwarmer op plek 1 geëindigd, vlak voor de Luvion Eco Fast Deluxe. De Alecto BW700 is de snelste flessenwarmer en warmt een flesje op in slechts 2 tot 3 minuten. Ook beschikt deze Alecto flessenwarmer over een handige warmhoudfunctie en kun je speentjes en flesjes steriliseren in de flessenwarmer. Dankzij de snelheid, de extra functies en de goede online reviews, maakt het dat deze Alecto BW 700 op plek 1 staat. Op basis van onze eigen tests, is de Alecto BW700 ook als best getest dé flessenwarmer om te kopen. Bekijk hier onze handige Alecto BW700 review.

Voordelen van de Alecto flessenwarmer

+ Snelste flessenwarmer, verwarmd in 2-3 minuten.
+ Warmhoudfunctie. 
+ Flesjes en speentjes steriliseren.
+ Geschikt voor Dr. Brown, Difrax, Medela, Avent en meer.

Nadelen van de Alecto flessenwarmer

– Flesje en stoomkap wordt erg heet.

De Philips Avent is wellicht wel een van de meest verkochte flessenwarmers. De Avent lijn staat dan ook bekend om de kwalitatieve producten en dat is met de flessenwarmer van Avent niet anders. De Philips Avent flessenarmer, verwarmd flesjes in zo’n 3 tot 5 minuten en beschikt over een handige warmhoudfunctie. Deze zorgt er voor dat flesjes tot wel een uur na verwarmen op de juiste temperatuur wordt gehouden. De Philips Avent flessenwarmer beschikt daarentegen niet over een steriliseer optie. Ben je dus op zoek naar enkel een flessenwarmer, dan is de Avent flessenwarmer een goede keuze. Bekijk nu onze handige Philips Avent flessenwarmer review.

Voordelen van de Philips Avent flessenwarmer

+ Verwarmd in 3 – 5 minuten.
+ Warmhoudfunctie.
+ Geschikt voor Dr. Brown, Difrax, Medela, Avent en meer.

Nadelen van de Philips Avent flessenwarmer

– Geen sterilisatie functie.

De MyBambini flessenwarmer is een oplaadbare flessenwarmer. Dit betekent dus dat je de flessenwarmer overal neer kunt zetten of zelfs mee kunt nemen onderweg. Deze My Bambini flessenwarmer werkt iets anders dan je wellicht gewend bent. Je draait de fles namelijk op de flessenwarmer. Voor sommige flesjes, zoals de Difrax flesjes heb je daarvoor het bijgeleverde smalle opzet stuk nodig. Niet alle flesjes zijn geschikt voor deze flessenwarmer, kijk dus goed of jouw flesje naar keuze op deze flessenwarmer past. Ook is dit niet de snelste flessenwarmer, waar de MyBambini’s flessenwarmer ongeveer 10 tot 15 minuten nodig heeft om een flesje te verwarmen.

Voordelen van de MyBambini flessenwarmer

+ Draadloos en oplaadbaar
+ Geschikt voor Dr. Brown, Difrax, Medela.

Nadelen van de MyBambini flessenwarmer

– Opwarmen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Baby Brezza Formula Pro Advanced
Meest gemakkelijk!

Beste prijs bij

bol.com (€289,95)

De Dr. Brown flessenwarmer kan je beter niet kopen

Wellicht denk je dat er een flessenwarmer ontbreekt in ons overzicht, maar we hebben bewust de Dr. Brown flessenwarmer niet in onze lijst van beste flessenwarmers gezet. De reviews en onze eigen ervaring met de Dr. Brown flessenwarmer zijn niet heel positief. Ook is deze flessenwarmer een stuk duurder dan bijvoorbeeld de Alecto BW700 flessenwarmer. De Dr. Brown flessenwarmer is in het gebruiksgemak niet erg eenvoudig en er is ook kans op lekken van water in de flessenwarmer. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat de flessenwarmer een stuk minder snel opwarmt. Om deze reden kan je beter niet kiezen voor de Dr Brown flessenwarmer, maar één van de bovenstaande 4 flessenwarmers uitkiezen. Mocht je toch meer details lezen over de Dr Brown flessenwarmer, lees dan nu onze Dr Brown flessenwarmer review.

Voordelen van de Alecto flessenwarmer

+ Verwarmd in 3-5 minuten.
+ Uitgebreide instellingen (instellen op de mililiter na)

Nadelen van de Alecto flessenwarmer

– Wordt slomer naarmate gebruik
– Erg kleine opening om water te vullen
– Duur

Waar moet je op letten bij de aankoop van een flessenwarmer?

Een flessenwarmer is een handige aankoop, want je hoeft flesjes niet meer te verwarmen in de magnetron of in een pannetje water. Maar waar moet je op letten, als je een flessenwarmer gaat kopen? Het voornaamste waar ouders op letten, is de opwarm snelheid van een flessenwarmer. Een flessenwarmer is bijvoorbeeld ’s nachts erg handig en je wilt dan niet 15 minuten wachten, voordat je flesje eenmaal warm is. Om deze reden is het goed om te kijken naar de opwarm snelheid van de flesverwarmer.

Opwarm snelheid van een flessenwarmer

Hoe sneller een flessenwarmer opwarmt, hoe sneller jouw kindje kan genieten van de verwarmde fles. Opwarm snelheid is een belangrijke factor voor veel ouders. Bij elke flessenwarmer wordt specifiek aangegeven, hoe snel de opwarm snelheid is. Momenteel is de snelste flessenwarmer de Alecto BW-700, welke flesjes verwarmd in slechts 2 tot 3 minuten.

Extra functies van de flessenwarmer, zoals warm houden of steriliseren.

Naast het opwarmen van flesjes, hebben sommige flessenwarmers een aantal handige extra’s. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een warmhoudfunctie. Dit zorgt ervoor dat na het opwarmen het flesje, de temperatuur constant wordt gehouden. Een flesje dat je opwarmt to bijvoorbeeld 40 graden, zal daarna een uur lang op 40 graden worden gehouden door deze functie. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld het flesje al eerder verwarmd, of als er bijvoorbeeld iets tussen het opwarmen en het geven van de voeding komt. Ook kunnen sommige flessenwarmers steriliseren. Hierdoor kan je speentjes en flesjes eenvoudig reinigen en is het uitkoken in een pan met water verleden tijd.

Design & uiterlijk van de flessenwarmer

Het oog wil ook wat en dat is met flessenwarmer niet anders. Sommige flessenwarmers zijn nou eenmaal mooier dan andere. Kijk bij de aankoop dus ook waar de flessenwarmer komt te staan en of je een voorkeur hebt qua design of kleur. Zo is de Alecto flessenwarmer bijvoorbeeld zelfs in het zwart te verkrijgen. De meeste flessenwarmer daarentegen zijn wit en zien er vrijwel hetzelfde uit. Kijk dus vooral naar de opwarm snelheid en opties en laat je minder leiden door het uiterlijk.

Prijs van de flessenwarmer

Als aller laatste is prijs natuurlijk belangrijk. Een flessenwarmer is geen must have, maar een fijne extra. Je wilt dus niet al te veel geld uitgeven aan een item, dat je niet perse nodig hebt. Een flessenwarmer heb je dan ook al vanaf zo’n 25 euro. De betere flessenwarmers kosten daarentegen rond de 40 euro.

Flessenwarmer voor onderweg

Een flessenwarmer kan je ook onderweg gebruiken, bijvoorbeeld in de auto of in het vliegtuig. Je hebt hier speciale 12V of draadloze flessenwarmers voor, extra handig als je op reis bent.

Flessenwarmer voor Difrax flesjes

Als je de Difrax flesjes gebruikt, is het goed om een flessenwarmer te kopen die daar dan ook voor geschikt is. Bekijk nu alle flessenwarmers die geschikt zijn voor de Difrax.