Alecto flessenwarmer review – Nr 1 beste flessenwarmer

De Alecto flessenwarmer wordt vaak genoemd als de absolute nummer 1 als het gaat om flessenwarmer. Het zal je dan ook niet verbazen, dat deze flessenwarmer ook bij ons op nummer 1 als beste flessenwarmer staat. Lees nu onze volledige Alecto BW 700 review met alle ins en outs.

De voordelen van de Alecto flessenwarmer

De belangrijkste functie van een flessenwarmer, is het snel opwarmen van de melk. Je wil tenslotte niet 10 minuten wachten voordat de melk een keer warm is. Zeker bij nachtvoedingen is een snelle flessenwarmer fijn, des te sneller jullie ook weer naar bed kunnen. De flessenwarmer van Alecto heeft daarnaast ook een handige steriliseer functie. Hiermee kan je flesjes en speentjes gemakkelijk steriliseren in de flessenwarmer. Je hoeft dus nooit meer met een pannetje water in de weer. De flessenwarmer van Alecto is geschikt voor zowel moedermelk als melk op basis melkpoeder. 

  1. De Alecto flessenwarmer warmt de melk op in slechts 2 a 3 minuten

De flessenwarmer van Alecto is een van de snelste flessenwarmers. In slechts 2 tot 3 minuten wordt een flesje op kamertemperatuur opgewarmd naar de juiste drinktemperatuur. Als het flesje uit de koelkast komt, ligt dit ongeveer tussen de 2,5 a 5 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid melk in het flesje. Het grote voordeel is dat de flessenwarmer hierna automatisch uitschakelt, maar de melk nog warm houdt. Ook kan je er voor kiezen om de melk langzaam te laten opwarmen. Als je dit programma selecteert, zal de melk langzaam in ongeveer 20 minuten worden opgewarmd. Sommige ouders vinden dit een fijnere optie bij moedermelk, omdat zo alle voedingsstoffen goed bewaard blijven. 

  1. De Alecto flessenwarmer is een flessenwarmer en sterilisator in 1.

Speentjes en flesjes dienen om de zoveel tijd gesteriliseerd te worden. Al dat melk en speeksel kan voor een ophoping aan bacteriën zorgen en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk weg houden bij jouw kleintje. De Alecto flessenwarmer kan naast opwarmen van melk, ook flesjes en speentjes steriliseren. Deze handige functie zorgt er in ongeveer 5 minuten voor, dat een speen of drinkfles weer bacterievrij en schoon is. Een flesje uitkoken in een pan water is dus verleden tijd. 

Steriliseren doe je door 65ml water in de flessenwarmer gieten ,waarna de speentjes of flesjes in de flessenwarmer kan plaatsen. Plaats de stoomkap op de flessenwarmer en zet de flessenwarmer aan. Hierna heb je 5 seconden om het steriliseer programma te kiezen, waarna de flessenwarmer vanzelf start met het steriliseren. Pas op, want na het steriliseren zal de stoomkap erg heet zijn. 

  1. Geschikt voor allerlei soorten flesjes – o.a. Difrax, Dr. Brown & Avent. 

Niet alle flessenwarmers zijn geschikt voor allerlei soorten flesjes. Vooral de flesjes van Dr. Brown, Difrax en Avent kunnen nog wel eens voor problemen zorgen. Dit is bij de Alecto BW 700 geen probleem. Alle flesjes zijn geschikt voor deze flessenwarmer, door de ruime opening en de hoge stoomkap. 

Hoe werkt de Alecto flessenwarmer

De Alecto flessenwarmer is erg makkelijk in te stellen en te gebruiken. Je volgt eenvoudig de volgende stappen om een flesje klaar te maken:

  1. Giet 50ml water in de flessenwarmer
  2. Zet de fles zonder dop in de flessenwarmer
  3. Druk op de ‘aan’ knop en selecteer binnen 5 seconden het manuele programma door op de M te drukken. 
  4. Selecteer het gewenste programma, door met de pijltjes omhoog of omlaag te klikken. 
  5. De flessenwarmer start automatisch 5 minuten na het kiezen van een programma. Je hoeft niet meer apart op een startknop te drukken. 
  6. Zodra het flesje warm is, zal het display knipperen. 
  7. Laat het flesje even in de flessenwarmer staan, want deze kan aan de buitenkant erg heet zijn. Droog daarna het flesje goed af. 

Wat maakt de Alecto flessenwarmer beter tegenover Luvion en de Avent flessenwarmer

De Alecto BW-700 flessenwarmer staat in onze lijst op nummer 1 als beste flessenwarmer. Mocht je nog niet overtuigd zijn, kan je hieronder eenvoudig vergelijken tussen de Alecto, Luvion en Philips Avent flessenwarmer. De Alecto BW700 staat op nummer 1 door de snelle opwarmtijd en aantrekkelijke prijs. 

FlesssenwarmerOpwarmtijdWarmhoudfunctieSteriliserenAfmetingVoedingstype
Alecto BW-700 2-4 minutenJaJa26 x 14 x 14 cmStroomnet
Luvion Eco Fast Deluxe2-4 minutenJaJa17 x 14 x 15 cmStroomnet
Philips Avent flessenwarmer3-5 minutenJaNee16 x 15 x 14 cmStroomnet

De belangrijkste feiten van de Avent flessenwarmer op een rijtje:

Verwarmd melk in 2 tot 3 minuten
Geschikt voor moedermelk en kunstvoeding
Inclusief steriliseer functie
Aansluiting op 220-240V 
Afmeting: 26 x 14 x 14 cm

Veel gestelde vragen over de Alecto BW700 flessenwarmer

alecto bw700 flessenwarmer

Hoe lang duurt het opwarmen in de Alecto flessenwarmer?

Het opwarmen van de melk duurt tussen de 2 en 4 minuten en is afhankelijk van de begin temperatuur en hoeveelheid melk in het flesje. 

Hoe reinig je de Alecto flessenwarmer?

Het schoonmaken van de Alecto flessenwarmer dient altijd met een vochtige doek te gebeuren. Dompel de flessenwarmer nooit onder water. Ontkalken doe je door er witte azijn in te gieten en dit te laten staan. Het kalk zal vanzelf oplossen. 

Is de Alecto flessenwarmer geschikt voor moedermelk en kunstvoeding?

Zowel moedermelk als kunstvoeding kan worden opgewarmd in de Alecto flessenwarmer. 

Welke flessen zijn geschikt voor de Alecto flessenwarmer?

De meeste flesjes zijn geschikt voor de Alecto flessenwarmer. Onder andere Dr. Brown, Philips Avent en zelfs de S vormige Difrax flessen kunnen in de flessenwarmer van Alecto worden opgewarmd. Dit geldt voor zowel de kleine als de grotere varianten flesjes. 

In welke kleur is de Alecto flessenwarmer verkrijgbaar?

De Alecto flessenwarmer is verkrijgbaar in het wit en zwart.

2 gedachten over “Alecto flessenwarmer review – Nr 1 beste flessenwarmer”

Reacties zijn gesloten.